Siirry pääsisältöön

Vastakkainasettelun aika on aina

Käsi on pystyssä! En totta todella tiennyt, että tämmöinen päivä on olemassa. Miestenpäivä 19.11 nimittäin. Eli eilen. Jos oikein ymmärsin, ei tiennyt kovin moni muukaan. Tai "ei muistanut".
Voitte olla varmoja siitä, että jos päivä olisi ollut mulla tiedossa, olisin kulkenut käytävillä äänekkäästi kaikille ihanaa miestenpäivää toivotellen. Jos ei muusta syystä, niin ainakin sitten kiusaksi. Monia tuntuu minun hyväntuulisuus vähän rassaavan. Ja olen kyllä pyrkinyt parantamaan tapojani olemalla toisinaan ihan hiljaakin. Silloin saa kyllä vastata kysymykseen "Noh? Mikäs Satua tänään vaivaa? Miks oot aina noin kiukkunen?" Niin tai näin, aina väärinpäin.

Miehet lähinnä toisilleen toivottelivat somekanavissa kivat miestenpäivät. Kukin tavallaan. Pikaisen Googlettelun jälkeen huomasin, että tämä marraskuinen päivä ja se Steak&BJ päivä on kaksi aivan eri asiaa. GO MIEHET! Äkkiä ylös sieltä ikuisesta naisten ylivallasta ja maailmaa vallottamaan!
Okei sori. On oikeesti kiva, että miehillä on tämmöinen päivä. Ollut siis jo vuodesta 1999. Vähän nyt hävettää oma maalaisuuteni. Minkäs sille voi kun napa pinkeenä vaan on aina omaa etuaan tavottelemassa.
Noh? Missä siitä luukutettiin? Mä en ainakaan nähnyt missään? Ei mitään ostaosta kampanjoita, ei raitiovaunussa ketään jakamassa ruusuja eikä mitään muutakaan ilmaisjakelu(shitti)a. Onhan se epäreilua.

Naistenpäiväähän ei keksitty tällä vuosituhannella, eikä Suomessa. Eikä sitä keksitty sen takia, että ämmät halus kukkasia joka tuutista. Tää voi olla unohtunut monelta, mutta tänäkin päivänä on paikkoja joissa naisten asema on merkittävästi miehiä heikompi monilla eri tavoin. Eikä se kohene sillä, että hyvinvoivissa maissa ruvetaan polkemaan hyvinvoivia miehiä maan rakoon hyvinvoivien naisten toimesta.
Aina ei ole meilläkään täällä ollut asiat näin hienosti. Säännöt, tavat, lait ja asetukset on muuttunut. Ysärillä sai vielä esimerkiksi raiskata ja hakata oman puolison. Useimmiten vaimon. Sen sijaan lain lapsen ruumiillisen kurituksen kieltämisestä Koivisto allekirjoitti jo 1983. Erikseen mainittu, että koskee myös ennen lain voimaantuloa syntyneitä lapsia. Nämä löytyy ihan www.finlex.fi.

Ystävänpäivän juuret on muinaisessa Roomassa ja jos Romulus ja Remus on perustanut Rooman vuonna 753eaa niin Ystävänpäivä olis jotain +-2700 vuotta vanha keksintö. Suomalaisiin kalentereihin Ystävänpäivä tuli virallisesti vuonna 1996 eli aika kauan kesti.
Naistenpäivä taas on tähän edelliseen verrattuna ihan lapsi vielä. Tulkintatavasta riippuen ensimmäistä naistenpäivää on vietetty Yhdysvalloissa jossain 1800-luvun puolivälin ja 1900-luvun alun välillä. Kalentereihin meillä, se painettiin virallisesti vuodesta 1994, pari vuotta ennen Ystävänpäivää. Syy miksi Ystävänpäivä on tässä nyt toisena esimerkkinä on se, että sitä pidetään yleisesti naisten hömppänä ja juurikin sille on keksitty vastapainoksi tuo aiemmin mainittu Steak&BJ päivä jolloin vastaavasti naisten odotellaan hemmottelevan miehiä.
Ja mitä tulee siihen tänään joka somessa kiertäneeseen kuvaan kuinka Miestenpäivän pituus oli vain x ja Naistenpäivän niin ja niin paljon enemmän niin, kai me kaikki tiedetään että jokaisessa vuorokaudessa on 24 tuntia? Se kuinka monta tuntia aurinko on siitä ajasta ylhäällä, on toinen juttu.

Naistenpäivänä todella monen miehen suusta pääsee kysymys "No millos se on se Miestenpäivä?" Nyt tiedetään vastaus siihen, se on 19.11. Suomalaisissa kalentereissa sitä ei tosin vielä ole. "No koska se näkyy niissä kalentereissa?" Jos Naistenpäivällä meni about sata vuotta päästä kalenteriin niin Miestenpäivää vois odottaa kalentereihin johonkin 2000 luvun loppupuolelle. Koska me se Steak&BJ päivä sinne sitten saadaan? You do the maths. Ystävänpäivää odoteltiin pari TUHATTA vuotta niin... Ei me olla täällä sitä enää näkemässä. Toisaalta, mullakin vois tossa ajassa olla mahkut löytää joku hemmoteltavaksi.

Mitä mä tällä tyhjänpäiväsellä lätinälläni taas yritän sanoa, on ihan vaan se, että ei oltais aina niin mustavalkosia. Se, että toisella on jotain enemmän ku toisella ei aina automaattisesti tarkota sitä, että sen täytyy olla siltä toiselta pois. Jos sun mielitietty, mies tai nainen, tykkää tulla hemmotelluksi Ystävänpäivänä niin hitto, HEMMOTTELE. Osta Naistenpäivänä tärkeälle naiselle kukkia, olit sitten mies tai nainen. Ei se ole sen kummempaa. Muista kuitenkin mistä ollaan lähdetty ennen ku ihan hirveitä kierroksia otat kahvipöydässä.
En tuonut tähän tarkoituksella muun sukupuolisia tai sukupuolettomia, koska en toistaiseksi jaksanut vielä tutkia minkälaisia kalenteripäiviä heillä on olemassa tai mahdollisesti tulossa. Palataan toki tähän.

Tästä vois kylmiltään hypätä suoraan iän ikuiseen ja tälläkin hetkellä ajankohtaiseen jääkiekko vs. jalkapallo vääntöön, mutta jätän sen suosiolla jolle kulle joka paremmin tietää.

Piis&lööv! ❤
-S

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pakkomielteenä parisuhde

Nykyään useinkin kuulee ihmetystä siitä, kun joku ei ole parisuhteessa. Jopa ihan oman ikäluokkani edustajat ihmettelevät mikä MINUSSA on vikana, kun en löydä ketään. Niin monesti kuin olen sanonutkin, että en mä ole jaksanut vielä edes etsiä. Kun kaverit viettävät parisuhteidensa 5-, 10- ja jopa jumankekka 20-vuotisjuhliaan mä mietin välillä, että ehkä se mun yksi oli ja meni jo. Aikuisiälläni mulla on ollut kolme pidempää suhdetta. Jos saisi niin yhden näistä kumittaisin kokonaan vaikkakin kaikkihan ne toisaalta "epäonnistui" aikanaan. Niistä jokainen on silti opettanut jos ei muuta, ainakin monia asioita itsestäni. Leikkimielisesti olen usein tehnyt listoja siitä mitä toiveita tulevalle kumppanille olis eikä niihin listoihin ole kuulunut ulkoiset ominaisuudet, vaikka toki valehtelisin jos väittäisin ettei niillä olisi mitään väliä. Siinä vaiheessa kuitenkin se tuuhea tukka, erottuvat hauikset ja siniset silmät jää toiseksi jos ihminen on ilkeä, persoonaton eikä osaa irrote

Superstressaajasta täyspäiväiseksi puunhalaajaksi

Kun työ on viimeisen päälle minuutti aikataulutettua, kaavamaista ehkä jopa, niin sitä vapaa-aikana kaipaa vähän rauhaa eikä ainakaan niitä aikatauluja. Tähän voit itse lisätä mieleisesi VenaileRauhassa vitsin. Toisaalta myös saan jotain sairasta tyydytystä siitä, että kalenteri alkaa elokuussa kesälomien jälkeen täyttymään päivä päivältä vaan tiukemmaksi ja tiukemmaksi. Myös ne vapaapäivät.  Vapaapäivien kalenterimerkinnät on kuitenkin onneksi niitä mitkä tuottaa iloa ja mielihyvää.  Lasten harrastusten seuraaminen on omien harrastusten ohella parasta mitä tiedän. Koen myös olevani ihan poikkeuksellisen onnekas, että mulla on mahdollisuus tarjota mun lapsille harrastuksia.  Joka maanantai kun uusi viikko alkaa, mä suunnittelen sen viikon aikataulun valmiiksi. Ei siksi että mä suorittaisin elämää, vaan siksi että mä näen missä kohtaa mulla on aikaa tehdä niitä asioita mitkä mulle tuottaa kaikista eniten iloa.  Viikonpäiväthän tavallaan on menettänyt merkityksensä vuorotöi

Menneisyyden vanki(ko)

 Tässä on viime aikoina käyty menneisyyden kanssa niin veristä kädenvääntöä kuin se fyysisiltä vammoilta säästyen vain suinkin on mahdollista. Joutunut kohtaamaan omat pahimmat pelkonsa silmästä silmään, käymään läpi asioita joita en ole kahteenkymmeneen vuoteen sanonut ääneen. Niinhän ne asiat unohtuu ja haavat paranee? Puhutaan puhutaan, mutta lakataan sit vaan puhumasta niin ne unohtuu. Unohtuuhan ne, mutta vain kaivautuakseen kriittisellä hetkellä uudestaan esiin. Ehkä just kliseisesti sillon, kun vähiten osaat odottaa. Oon elänyt menneessä hyvin erilaista elämää. Sillon se ei tuntunu kovin ihmeelliseltä, kadunko? En mä kadu. Ihmettelen lähinnä miten radikaalisti mieli voi muuttua. Olisinko voinut tehdä toisenlaisia valintoja? Tietenkin, kaikkihan me voidaan. Tähän taas se vanha ärsyttävä "en olis tämmönen jos olisin valinnut toisin". Enkä oliskaan.  Ehkä asioiden todella vaan täytyy tapahtua, jotta menneeseen on palattava. Vain sen verran, että ravistelee ne menneisyyden